[pic=659_1274809405.JPG]Vorige zaterdag is de Corpus Sanumgymnaste Anouschka Boons Belgisch kampioene Dubbelmini geworden in de categorie juniors A. Ploegmakker Joachim Truyers won zilver op Dubbelmini en brons op Trampoline bij de seniors A. Er waren met Yoni Verdonck, Dorien Glassee en Yasmine Haegens nog 3 andere Corpus Sanumgymnasten in de finale.Na een geslaagde organisatie van de 12de Memorial Bjorn Serneels in de sporthal Vossenberg kon Corpus Sanum met 8 overwinningen met een goed gevoel naar het Belgisch kampioenschap trekken. Voor deze prestaties zorgden Rune Dauwen, Roxane Geeraerts (2x), Kato Belmans, Yoni Verdonck, Ines Van Houtte, Luna Simons en Anouschka Boons. De 12de Memorial werd vooral een prachtige promotie voor de Trampoline en Tumbling, waar de Vlaamse top aanwezig was.In Diest kwamen dus vorige zaterdag de beste dubbelminigymnasten van België aan de start. Eén van de favorieten bij de senior dames was Yentl Van Orshaegen, maar zij diende forfait te geven wegens een polsoperatie. Miniem Yoni Verdonck was in strijd voor een medaille toen ze met haar laatste reeks een slechte landing maakte en ze werd tenslotte 7°. Er waren 3 gymnasten van Corpus Sanum bij de juniors meisjes geselecteerd en ze haalden alle 3 de finale. Dorien Glassee (7°) gaf op wegens een rugblessure en Yasmine Haegens stond na de voorronde 8ste en bleef na de finale op dezelfde plaats. Topfavariete Anouschka Boons maakte haar rol helemaal waar. en stond na de finale op een comfortabele eerste plaats. In de finale stak ze nog een tandje bij en won ze met een straat voorsprong. De van Beringen afkomstig Anouschka Boons kwam 3 jaar geleden van Palfit Paal wegens omstandigheden naar Corpus Sanum Herentals. Ze won dit seizoen de Forza-cup, de Vlaamse titel, de Cup of Flanders en nu ook de Belgisch titel. Als beloning staat er volgende week voor haar de Gymfinale op het programma. Ook haar dorpsgenoot Joachim Truyers en ook lid van Corpus Sanum haalde met een 2de plaats op Dubbelmini bij de seniors de gymfinale. Zondag won Joachim nog de bronzen medaille op trampoline.Wie volgende week de allerbeste gymnasten van België en de 2 topgymnasten van Corpus Sanum aan het werk wil zien kan met de bus mee naar Charleroi die vertrekt op de parking van sporthal Vossenberg om 16u30. Iedereen kan gratis mee.[i]Foto: Anouschka Boons en Joachim Truyers.[/i]